vliegen naar gran canaria

Vliegveld Playa del Ingles

Vliegveld Gran Canaria, beter bekend als Las Palmas Airport ligt aan de oostkust van het eiland, op ongeveer 18 kilometer afstand van de hoofdstad Las Palmas en circa 25 tot 30 kilometer afstand van de populaire badplaatsen in het zuiden.

Het vliegveld beschikt over drie terminals, de zogeheten zones. Zone A is voor Europese vluchten, Zone B voor internationale vluchten en Zone C voor vluchten van en naar andere Canarische eilanden.

Faciliteiten luchthaven

Vliegveld Gran Canaria is van alle gemakken voorzien. De luchthaven beschikt over een redelijk aanbod winkels, hoofdzakelijk gelegen in Zone A. Van speelgoed en cadeaus, lingerie, badmode en sportkleding tot aan de duty-free shops, waar je profiteert van de beste prijzen en flink kunt besparen op je aankopen. Naast winkels beschikt de luchthaven over diverse eetgelegenheden, cafés, een informatiebalie en een ruime parkeerplaats die plek biedt aan circa 1500 voertuigen. De luchthaven is bovendien uitstekend toegankelijk voor minder validen.

Bereikbaarheid Las Palmas Airport

Het eiland Gran Canaria is voor veel toeristen van over de hele wereld een populaire vakantiebestemming. Het eiland is dan ook goed ingespeeld op het toerisme en dat begint al bij vliegveld Gran Canaria. Je kunt op diverse manieren van en naar de luchthaven reizen.

• Transfers. Dit is de meest gebruikte en stressvrije vorm. Een reisagent verwelkomt je op de luchthaven en begeleidt je naar de betreffende bus die je naar je accommodatie brengt.
• Taxi. Op de luchthaven staan vele taxi’s, te herkennen aan de groene lichtbak bovenop de wagen en aan de letters SP (Servicio Publico). Dit is de snelste optie, maar ook de duurste.
• Bus. Er zijn verschillende busverbindingen tussen vliegveld Gran Canaria en de meeste accommodaties op het eiland.
• Autohuur. Tot slot kun je er nog voor kiezen om een auto te huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd bij vliegveld Gran Canaria, maar voor een betere prijs kun je het beste van tevoren alvast een huurauto reserveren.

Geplaatst op Categorieën Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *