mooiste stranden playa del ingles

Mooiste stranden Playa del Ingles

Voor de mooiste stranden op Gran Canaria hoef je vaak niet ver te lopen. Vrijwel alle populaire badplaatsen zijn gelegen direct aan zee. Zonaanbidders zullen zich op het eiland direct thuis voelen. Prachtige, goudgele, brede stranden, een verkoelend zeebriesje en een aangename temperatuur wachten je al op. We zetten de mooiste stranden op Gran Canaria alvast voor je op rij.

Strand Playa del Inglés

Het strand van Playa del Inglés heeft een lengte van maar liefs 2700 meter. Het fijne, gele zand loopt langzaam in de oceaan af. Van het eiland is dit het populairste strand dat bovendien helemaal doorloopt langs de zandduinen tot aan Maspalomas. Je vindt hier ligbedden en parasols en ook de diverse wateractiviteiten zoals de bananenboot en de jetski ontbreken niet.

Strand Dunas de Maspalomas

De stranden van Maspalomas, en dan vooral die in het duingebied, behoren met recht tot de mooiste stranden op Gran Canaria. Loop je hier door de hoge zandduinen, dan waan je je voor even in de woestijn. Het strand direct aan zee is een geliefde plek, omdat de zee hier vrij kalm is en er tevens tal van water- en recreatiemogelijkheden zijn.

dunas maspalomas

Strand Puerto Rico

Het strand van Puerto Rico is kunstmatig aangelegd. Met een lengte van circa 500 meter niet zo groot, maar door de gunstige ligging is het vrijwel altijd zonnig en bovendien is het een zeer kindvriendelijk strand, omdat het geleidelijk in zee afloopt. Er zijn ruim voldoende water- en recreatiefaciliteiten aanwezig. Vlakbij deze badplaats vind je tevens een vrij nieuw strand, Playa de Los Amedores genaamd. Een iets groter strand, bestaande uit fijne witte steentjes, rustig water en bijzonder populair.

Strand Puerto de Mogan

Het strand van Puerto de Mogan is een klein, maar gezellig strand. Het is geliefd bij gezinnen, omdat er weinig golven zijn en het heel langzaam afloopt in zee.

strand puerto de mogan

Strand Las Palmas

Ook het strand in de hoofdstad Las Palmas behoort tot de mooiste stranden op Gran Canaria, maar dan vooral bij de eilandbewoners zelf. Het strand bestaat uit een mengeling van fijn geel zand met wat donkerder zand, kent een lengte van circa 3 kilometer en heeft een gezellige boulevard.

Geplaatst op Categorieën Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *