naaktstrand playa del ingles

Naturisme Playa del Ingles

Naturisme is op Gran Canaria en in Playa del Ingles volkomen geaccepteerd. Het is op het gehele eiland toegestaan om je kleding uit te trekken. Op het strand van Playa del Ingles (dat maar liefst 7 km. lang is) is een groot gedeelte voor naturisme bestemd. Ook op de rest van Gran Canaria vind je tal van naakstranden.

Naturisme op Gran Canaria is absoluut geen taboe. Integendeel, het eiland is juist zeer vriendelijk voor naturisme en biedt hiervoor vele mogelijkheden. Het is zelfs officieel toegestaan om overal op het eiland je kleding uit te trekken. Je kunt bij wijze van spreken zelfs naakt op je balkon zonnen. Naturisme op Gran Canaria is beslist vrijheid, blijheid.

Naaktstranden op Gran Canaria

Naturisme op Gran Canaria is zodoende in beginsel overal toegestaan. Echter, er zijn wel aparte stukken strand gecreëerd voor naaktrecreatie, zodat de niet naakte zwem- en zonaanbidders gescheiden van de naturisten liggen. Er zijn tevens bepaalde plekken waar badkleding op prijs wordt gesteld. Bij Playa del Inglès ligt een zeven kilometer lang strand, waarvan een groot gedeelte voor naturisme is bestemd. Er zijn eventueel strandbedjes te huur en wie lekker rustig wil liggen, kan zich verschuilen in het grote duingebied Dunas de Maspalomas.

Naast het naaktstrand van Playa del Inglès / Maspalomas zijn er op het gebied van naturisme op Gran Canaria ook nog naaktstranden in Playa del Cardon, Tirajana, In Mogan, Los Frailes, Meloneras Montaea Arena, Playa Taurito en Vargas. Een gedeelte is voorzien van zand en sommige stranden van kiezel. De kleinere naaktstranden zijn bovendien vrij rustig en je kunt er heerlijk zwemmen.

Accommodaties voor naturisten

Ondanks de vele naaktstranden die naturisme op Gran Canaria mogelijk maken, zijn er maar weinig bungalowparken, appartementen en hotels waar naturisme is toegestaan. Er is één goede accommodatie te vinden, gelegen tussen Playa del Inglès en Maspalomas in. Dit is bungalowpark Magnolia Natura, een park met ongeveer 28 bungalows die verspreid in de tropische tuin staan opgesteld. Er is een supermarkt aanwezig evenals een zwembad. Het dichtstbijzijnde officiële naaktstrand van Maspalomas ligt op circa 35 minuten loopafstand.

Naturisme op Gran Canaria is dus overal toegestaan, zolang je maar wel altijd rekening houdt met de lokale gebruiken, zeden en gewoonten.

Geplaatst op Categorieën Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *