excursie puerto de mogan

Excursies vanuit Playa del Ingles

Als je toch in Playa del Ingles op Gran Canaria bent, is het aan te raden een aantal mooie excursies te maken. De meeste van deze excursies kun je bij een lokale winkel boeken of bij je reisleiding.

Presa Canaria

De Presa Canaria is een tocht langs de highlights van Gran Canaria. Zo bezoek je onder andere de bisschopsstad Telde, het hoogste uitzichtspunt “Pozo de las Nieves” en Tejeda. Telde is na Las Palmas de tweede stad van Gran Canaria. Het is absoluut een bezoek waard. Maak een wandeling door de gezellige oude straatjes en het parkje. Vanaf Telde gaat de reis naar Tejeda, het geografische middelpunt van Gran Canaria. Naast de authentieke gezelligheid gaat het hier om een groot stenen kruis dat je zeker even gezien moet hebben. Vlakbij dit kruis vind je diverse barretjes, restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Vanaf “Cruz de Tejeda” ga je door naar het stuwmeer Chira. Hier wordt geluncht. Je kunt zelf zien hoe je lunch bereid wordt, terwijl je geniet van een drankje en muziek. Vanaf het stuwmeer gaat de reis naar “Pico de las Nieves” of “Pozo de las Nieves”. Dit is de hoogste berg van Gran Canaria op ongeveer 1949 meter. Het is aan te raden een trui mee te nemen. Door de hoogte is het er vaak koud. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de kustplaatsen San Augustin, Playa del Ingles en Masapalomas.

Jeepsafari

Als je mee gaat op jeepsafari kom je op plekken die alleen per jeep te bereiken zijn. Zo ga je door het ruige landschap van vulkanische bergen van Gran Canaria. Verharde en onverharde wegen worden je niet bespaard. Tijdens de jeepsafari word je gereden door professionele chauffeurs. Tip; trek wat oude kleren aan, want je komt onder het stof terug.

Survival Tour

De survival tour is gelijk aan de jeepsafari maar inclusief een rit op een kameel.

Afrikat Sunset Cruise

Je vaart op een catamaran voor maximaal 35 personen langs de zuidkust van Gran Canaria richting Puerto de Mogan. Puerto de Mogan wordt ook wel ‘klein Venetië’ genoemd. Dit vissersdorpje is zeker een bezoekje waard. Hierna gaat de reis richting een plek waar je met een glaasje champagne kunt genieten van de prachtige zonsondergang. Alle maaltijden en drankjes aan boord zijn inbegrepen.

puerto mogan haven

Shoppen in Las Palmas

Als je op Gran Canaria bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de hoofdstad Las Palmas. Als je houdt van shoppen, terrasjes pikken en musea bekijken, dan is Las Palmas de place to be. Vanuit Playa del Ingles rijdt je in een uurtje naar Las Palmas. Deze excursie vindt plaats op maandag, donderdag en zaterdagochtend. Je wordt per bus naar Las Palmas gebracht, terwijl een gids je alles vertelt over Las Palmas. Daarna zal er een kleine rondrit plaatsvinden. Aan het begin van de middag word je afgezet in Las Palmas en kun je de middag vrij besteden. Als je van shoppen houdt, sla dan zeker de El Corte Ingles niet over.

Kamelen Safari

Altijd al eens op een kameel willen zitten? Dit is je kans. In de duinen van Maspalomas kun je een kameel beklimmen en word je rond gereden. Eenvoudig zal het niet zijn, maar de dag is een ervaring op zich. Neem zeker…

Palmitos Park

Op een half uurtje rijden vanaf Playa del Ingles vind je het mooie Palmitos Park. Dit is een natuurpark waar je kunt genieten van diverse soorten planten en vogels. Meer informatie over Palmitos Park.

Waterparken

Naast het Palmitos Park ligt het Aquapark “Aqualand”. Wil je genieten van een dagje waterplezier, bezoek dan zeker dit waterpark.

Geplaatst op Categorieën Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *