ontdek las palmas en gran canaria

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Gran Canaria is veelzijdig eiland waar van alles te zien en te doen is. Hieronder een opsomming van de hoogtepunten van eiland. Allemaal mooie activiteiten die je vanuit Playa del Ingles kan ondernemen.

Teror

In Teror, een bedevaartsplaats, valt veel moois te zien. Zo staat er een imposante basiliek aan het Plaza Nuestre Señora del Pino. Hier bewaart men het eeuwenoude beeld van Maria. Calle Real de la Plaza is werkelijk waar een prachtig hoogstandje van Canarische architectuur. De authentieke gekleurde woningen in combinatie met de houten balkons vormen een zeer fraai geheel. Niet voor niets wordt Teror door velen als mooiste dorp van het eiland gezien. Wie houdt van markten, kan op zondag de drukbezochte weekmarkt van het dorp bezoeken. Deze behoort tot de beste markt van Gran Canaria.

Pico de Bandana

Altijd al eens een krater in willen kijken? Bezoek dan Pico de Bandana op Gran Canaria. Op 594 meter hoogte kun je deze grootste krater van het eiland aanschouwen, inkijken en zelfs bewandelen. Daal af en ontdek de verschillende lagen met lavastromen of blijf boven en geniet van het geweldige uitzicht op onder meer Las Palmas.

Puerto de las Nieves

Een pittoresk vissersdorpje, gelegen bij Agaete, dat vandaag de dag tot een echte toeristische trekpleister is uitgegroeid. De typisch blauw/witte kleuren en de fraaie witte kerk Ermita de las Nieves in combinatie met zon, kiezelstrand en de lekkere visjes maken van dit vissersdorp een geliefde toeristische bestemming.

Barranco de Mogán

Barranco de Mogán is een vruchtbal dal, gelegen tussen Puerto de Mogán en Mogán. Hier vind je in het vulkaanlandschap een verscheidenheid aan fauna en bovendien kom je onderweg de windmolen Molino de Viento tegen. Deze behoort tot de mooiste van Gran Canaria.

Roque Nublo

Roque Nublo is een basaltrots die in Gran Canaria als hét symbool wordt gezien. Een half uur durende wandeling gaat eraan vooraf, voordat je met de tachtig meter hoge rots oog in oog komt te staan. Vergeet dus niet je bergschoenen aan te trekken. Wie eenmaal boven is, staat op circa achttienhonderd meter hoogte en kan dus eveneens genieten van een overweldigend uitzicht over het eiland. Als je goed kijkt (en bij goed weer) kun je het buureiland Tenerife zien liggen.

Santa Lucia de Tirajana

Santa Lucia de Tirajana is een dorp, gelegen in de Barranco met een magisch tintje. Dit komt mede door de sierlijke ligging in een vruchtbare, mooie vallei. Gran Canaria telt vele fraaie, pittoreske, magische dorpjes waar Santa Lucia er één van is.

Gáldar

Galdár is een levendig, maar authentiek dorp dat is gelegen aan de noordzijde van het eiland. Het dorp beschikt over een archeologisch museum, Cueva Pintada. Een unieke grot met tal van historische muurschilderingen maakt deel uit van het museum. Daarnaast biedt Gáldar een stijlvolle kerk en een gezellig centraal plein, Plaza de Santiago met verschillende knusse tapasbars. Wie op zoek is naar typische lokale producten, kan terecht op de kleinschalige markt die iedere zondag in Gáldar, Gran Canaria is te vinden.

Geplaatst op Categorieën Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *