playa del ingles auto huren

Auto huren Playa del Ingles

Veel mensen denken bijeen vakantie Playa del Ingles aan luieren in het zwembad, maar het Spaanse eiland Gran Canaria heeft natuurlijk veel meer te bieden dan dat, van verborgen plekjes tot ruige kustlijnen, van slaperige dorpjes tot uitgestrekte natuurgebieden. Voor iedereen die het eiland eens echt wil ontdekken is een huurauto op Gran Canaria daarom zeker aan te raden! Maar waar let je eigenlijk op bij het huren van een auto op Gran Canaria?

Is een huurauto op Gran Canaria nodig?

Er rijden weliswaar bussen op het eiland vanuit Playa del Ingles, maar gezien de slechte bereikbaarheid van sommige bezienswaardigheden is het openbaar vervoer niet altijd de meest geschikte optie. Neem bijvoorbeeld Roque Nublo, een van de hoogtepunten op Gran Canaria: je zou de bus kunnen nemen en uitstappen in een nabijgelegen dorp. Maar om bij Roque Nublo te komen is het nog een ruim uur lopen. Afhankelijk van het seizoen is dat in de warmte geen pretje.

En bedenk dat de route ernaartoe een bezienswaardigheid is op zich. Met een huurauto reis je lekker op eigen houtje en je kunt de auto aan de kant zetten om even te genieten van mooie vergezichten over het eiland. Een huurauto op Gran Canaria is om die reden al een absolute tip als je tijdens een rondreis over het eiland wil genieten van dit soort mooie momenten.

Wanneer kun je het beste een auto reserveren?

In Playa del Ingles vind je ter plaatse veel verschillende bedrijven waar je een auto kunt huren. De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen type auto en de gekozen opties. Vaak moet je al enkele jaren in het bezit zijn van een rijbewijs of een bepaalde minimum leeftijd hebben.

Het is aan te raden om in het hoogseizoen al van te voren een auto te reserveren. Je hebt dan nog voldoende keus uit diverse type auto’s en je bent ervan verzekerd dat je ter plaatse daadwerkelijk een auto hebt.

Hoeveel kost het om een auto te huren in Playa del Ingles?

Je kunt het huren van een auto zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. De kleinste modellen (bijv. Chevrolet Matiz) kun je al huren vanaf een paar tientjes per dag (exclusief brandstof). Natuurlijk kun je ook lekker luxe een mooie cabriolet (Volkswagen EOS bijvoorbeeld) huren.

Waar moet je op letten als je een auto huurt?

Als je besluit ter plaatse een auto te huren, onthoud dan het volgende:

  • Zorg voor een Engelstalig contract;
  • Bekijk goed of er een eigen risico geldt voor schade gevallen;
  • Wat dekt de verzekering allemaal als je zelf schade maakt? Houd hierbij rekening met schade aan dak, bodem of banden;
  • Hoeveel kilometers mag je rijden? Vaak krijg je een beperkt aantal kilometers die inbegrepen zijn bij de huurprijs. Rijd je meer kilometers dan kan het zijn dat je moet bijbetalen;
  • Wat is de haal- en brengtijd van de auto?
  • Wie kun je bellen bij pech of schade onderweg?

Wat zijn de voorwaarden voor een huurauto op Gran Canaria?

Voor autoverhuur op Gran Canaria gelden vaak voorwaarden waar je misschien niet van op de hoogte was. Dit heeft te maken met het feit dat grotere autoverhuurbedrijven samenwerken met partners op het eiland, die andere voorwaarden kunnen hebben voor autoverhuur op Gran Canaria.

Wanneer je een auto wilt huren voor je verblijf op Gran Canaria, moet je rekening houden met een minimum- en maximumleeftijd. Voor de meeste auto’s is de minimumleeftijd 21 jaar en je moet minstens een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Voor sommige luxere auto’s moet je vaak 23 of 25 jaar oud zijn. De maximale leeftijd voor het huren van een auto op Gran Canaria is doorgaans 80 jaar.

Heb ik een creditcard nodig?

Tot nu toe had je altijd een creditcard nodig om een auto te huren op Gran Canaria. Had je geen creditcard? Dan kwam je al snel terecht bij twijfelachtige autoverhuurbedrijven. Gelukkig is het huren van een auto zonder creditcard tegenwoordig een stuk eenvoudiger in Playa del Ingles.

Bij bekende autoverhuurbedrijven zoals Sunny Cars kun je auto’s kiezen waarvoor geen creditcard nodig is. In dat geval betaal je de borg contant wanneer je de auto ophaalt. De hoogte van de borg hangt altijd af van het type auto dat je wilt huren. Voor een luxere auto moet je vaak een hogere borg neertellen. De borg wordt bij elk autotype aangegeven.

Autorijden op Gran Canaria

Rijden op Gran Canaria verschilt eigenlijk niet veel van autorijden in Nederland. Het is over het algemeen zelfs veel minder druk op de weg. Alleen als je naar de hoofdstad Las Palmas rijdt, moet je rekening houden met iets meer drukte op de weg. Het is immers een grote stad met druk verkeer. Playa del Ingles is te vergelijken met een kleine stad. De snelwegen zijn deugdelijk en ook de kustwegen zijn goed begaanbaar. Het enige waar je op moet letten zijn de rotondes. De meeste rotondes hebben twee rijstroken en daar kan het in sommige situaties misgaan. Blijf altijd op de buitenste rijstrook als je direct wilt afslaan. Wil je om de rotonde heen rijden? Neem dan de binnenste rijstrook en wissel dan naar de buitenste rijstrook om af te slaan.

Rijden in de bergen is een echt avontuur. De wegen zijn geasfalteerd en goed begaanbaar, maar de steile hellingen en grote hoogteverschillen zijn misschien een uitdaging als je er niet aan gewend bent. Dit geldt vooral voor mensen met hoogtevrees of die het spannend vinden om een andere auto in te halen als de weg smal is. In bergachtige gebieden kunnen bochten verraderlijk zijn omdat je ze niet goed kunt overzien. Daarom is het gebruikelijk om even te toeteren om tegemoetkomend verkeer te waarschuwen zodra je de bocht omgaat.

Geplaatst op Categorieën Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *